YvB.
portretten.
muurschilderingen.
schilderijen.
geboortekado.
interieurtextiel.
stoelen.
mozaiek.
glas.
nieuws.
info.
expositie-nieuws

In de voorjaarszon op het terras van ‘t Luykje

is het schilderij  gekocht

door Harry Toebes, Marjan Klaassen en Ineke Knauer.

Opbrengst schilderij voor Dierenasiel Soest
De kunstenaressen Yvonne van Bloemendal, Myrna van Schoonhorst en Jacqueline Pouw maakten gezamenlijk dit dynamische schilderij met de bedoeling de opbrengst te schenken aan Dierentehuis ‘t Hart in Soest.
“Hoe maak je een gezamenlijk schilderij?”, was onze vraag. Myrna: “we hebben niet met zijn drieën tegelijkertijd staan springen voor het doek. Het heeft telkens een poosje bij een van ons gestaan. Steeds werd er iets aan toegevoegd, waarbij we met respect omgingen met datgene dat er al was. Het was erg apart om te doen, heel inspirerend en zeker voor herhaling vatbaar”.
Tijdens de atelierroute “Kunstlint in de Lente” in Soest was het schilderij te bewonderen bij Bar Grill ‘t Luykje. Bij het scheiden van de markt, op 27 maart jl., werd uiteindelijk een bod gedaan van 275 Euro.
Dat bedrag werd gisteren aangeboden aan het Dierentehuis ‘t Hart. Die er uiteraard heel blij mee waren. Bovendien had Luuk, de zoon van Myrna, nog botten en snoepjes meegenomen voor de honden en poezen. En ook dat werd in dank afgenomen!
Tekst: Marijke de Jong (cultuurplatform Soest)

Het overhandigen van de opbrengst van het schilderij bij dierentehuis ‘t Hart.

Foto: Jet van Baaren van Rossem